78171

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 23. 6. 2012
Re: Kyselina mravenčí, chemie

KM to pravděpodobně bude. Nejbližší dostupná tekutá organická kyselina je octová a ta smrdí dost jinak. Rozdíly jsou taky v teplotách tuhnutí koncentrovaných roztoků kyselin plus koncentrovaná kyselina mravenčí jako jediná z roztoků organických kyselin by měla rozpouštět i některé plasty podobně jako ředidla. A být taky hořlavá jako ředidla.

Koncentraci zjistíte, pokud budete mít k dispozici tabulky závislosti hustoty roztoku kyseliny na koncentraci, zváží se známý objem třeba v odměrce nebo přesněji v laboratoři v odměrné nádobce, pyknometru. Případně porovnat hustotu s kupovanou kyselinou mravenčí známé koncentrace.

Dále je nutné zjistit čistotu, může to být technická kyselina mravenčí určená třeba pro činění kůží, kde je kromě vody několik procent dalších nečistot. Někde v laboratoři, nejspíš na nějakém starším méně přesném chromatografu, aby to nebylo moc drahé.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57705


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu